Nieuws over verkeersplan Soest-Zuid: extra deskundige, nadeelcompensatie


Woensdag 16 oktober 2024

De afsluitingen rondom Soest hebben veel onrust veroorzaakt onder lokale ondernemers. De Soester Zakenkring (SZK) heeft, samen met een ondernemersdelegatie, deze zorgen aangekaart bij de wethouder en actie ondernomen om de voortgang te versnellen. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente Soest een door ons aangedragen deskundige, projectleider Hans Struijk, heeft aangesteld. Hij werkt samen met Ingmar Knip, de projectleider van de gemeente, om de knelpunten te identificeren en aan oplossingen te werken.

Dit heeft al resultaat opgeleverd: verschillende onderdelen van het verkeersplan, zoals de aanleg van de rotonde bij de Pimpelmees, zijn eerder dan gepland afgerond.

De gemeente Soest heeft inmiddels ingestemd met de financiering van de door ons ingeschakelde projectleider, die namens de SZK en de ondernemersdelegatie de voortgang nauwlettend in de gaten houdt en de belangen van de lokale ondernemers behartigt. Dit is een belangrijke stap vooruit en een duidelijk succes van onze samenwerking.

Ons doel is om de overlast voor de lokale bedrijven zoveel mogelijk te beperken en een snellere voltooiing van het project te realiseren. Het is bemoedigend dat de gemeente Soest openstaat voor onze adviezen en actief meewerkt aan oplossingen.

Nadeelcompensatie
Daarnaast hebben we bereikt dat er een regeling voor nadeelcompensatie voor ondernemers in de maak is, die binnenkort ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Zodra deze is goedgekeurd, kunnen ondernemers hier een beroep op doen. Wij houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit proces.

Meer informatie? Download de BouwApp

In deze app leest u welke wegen dicht zijn en de omleidingsroutes. U kunt e rook opmerkingen achterlaten en vragen stellen. Gebruik voor het downloaden deze QR- code

Nieuwsoverzicht