Werkcentrum Regio Amersfoort


Maandag 14 oktober 2024

Wil jij inspiratie opdoen, meer informatie krijgen over de arbeidsmarktcijfers in onze arbeidsmarktregio èn andere werkgevers ontmoeten ?

Kom dan op dinsdagmiddag 5 november naar onze inspirerende en interactieve Regio in Beeld bijeenkomst van 13.30 tot 18.00 in Theater De Speeldoos in Baarn.

zie bijgaande link:  wspregioamersfoort.nl/agenda/rib2024/ 

Tijdens deze middag presenteert UWV de publicatie Regio in Beeld aan bestuurders en werkgevers. Daarnaast hebben we een aantal interessante workshops die je kunt volgen. Er zijn diverse partners aanwezig met informatiestands en we sluiten de middag af met een netwerkborrel.

We bieden deze middag drie verschillende workshops aan. Je kunt hier twee workshops van kiezen. Welke workshops wil jij volgen?

  • Workshop 1: ‘De kracht van Generaties’ verzorgd door NLwerktaanwerk

Op de werkvloer zijn nu maar liefst vier generaties te vinden. Elke generatie heeft eigen drijfveren, valkuilen en sterke punten, maar ook vooroordelen. Hoeveel verschillende generaties werken er bij jou in het bedrijf? Hoe werkt en communiceert iedereen met elkaar? Hoe zorg jij ervoor dat iedereen in je bedrijf goed met elkaar samenwerkt en communiceert?

Meld je aan voor deze interactieve workshop en leer hoe je om kunt gaan met de verschillende generaties en hoe de vier generaties het beste tot hun recht komen in jouw organisatie. Je leert herkennen op welke momenten de verbinding met de ander verdwijnt en wat je kunt doen om deze te herstellen. De workshop wordt gegeven door Sharon Peters – de Vries van NLwerktaanwerk

  • Workshop 2: ‘Inclusief werkgeverschap beleven in 45 minuten’ verzorgd door Werkkracht

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in hoe je medewerkers met een ondersteuningsbehoefte duurzaam kunt begeleiden op de werkvloer.

Ben je als werkgever op zoek naar oplossingen voor de huidige krapte op de arbeidsmarkt en uitdagingen met personeelsbezetting? Inclusief werkgeverschap kan een belangrijke oplossing zijn. Maar het brengt ook zijn eigen uitdagingen met zich mee. Hoe implementeer je dit praktisch binnen jouw organisatie? Welke kennis en vaardigheden heb je nodig over de diverse doelgroepen, zoals mensen met een beperking of statushouders? En wat gebeurt er wanneer er iemand vanuit de doelgroep bij jou aan de slag gaat? Hoe zorg je ervoor dat iemand niet uitvalt tijdens de inwerkperiode, maar juist de juiste begeleiding krijgt voor een duurzame werkrelatie, zodat er een win-win situatie ontstaat? Wat is inclusieve technologie precies en hoe kan het bijdragen aan vergemakkelijken van ondersteuningsbehoefte? Een aantal inclusieve technologieën laat Werkkracht ook zien en kun je beleven.

In deze workshop krijg je d.m.v. praktische oefeningen inzicht in de mogelijkheden van inclusief werkgeverschap en delen we direct toepasbare tips over duurzame begeleiding op de werkvloer.

  • Workshop 3: ‘Recruitment & AI’ verzorgd door MKB werkplaats Utrecht

De workshop ‘Recruitment & AI: hoe je AI tools kunt inzetten om jouw recruitmentproces te optimaliseren.’ draagt bij aan de één van de oplossingen voor personeelstekorten: Nieuw talent aanboren.  De inzet van AI binnen recruitment kan je helpen om onbekend talent op te sporen en aan je te binden, maar ook om deze – vaak tijdrovende – klus efficiënter in te richten. Hoe pak je dit aan als werkgever en waar begin je?

Manon de Lijster, projectleider AI bij MKB Werkplaats Utrecht, neemt je op een interactieve manier mee in de wereld van AI binnen recruitment. Na deze workshop ben je uitgerust met praktische handvatten om AI-tools effectief in te zetten binnen jouw recruitmentproces.

Informatiestands en netwerken

Tijdens de ontvangst en tussen de workshops door, kun je in gesprek gaan bij diverse informatiestands van onze partners. Kom bijvoorbeeld meer te weten over praktijkleren en werven in Europa.

We eindigen de middag met een netwerkborrel die omlijst wordt door het muzikale en swingende duo de Bronco Brothers.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Werkcentrum regio Amersfoort in samenwerking met de partners van het werkcentrum, waaronder UWV en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

Ben jij erbij?

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Graag aanvinken welke twee workshops je wilt volgen.

Aanmelding Regio in Beeld 2024

  •   

  •    

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
Nieuwsoverzicht