Verslag MKB-overleg – 9 september 2024, Gemeentehuis Soest


Dinsdag 08 oktober 2024

Het MKB-overleg werd op 9 september 2024 gehouden in het gemeentehuis van Soest. De vergadering werd voorgezeten door wethouder Anne Sterenberg en ging in op diverse onderwerpen die van belang zijn voor de Soester winkelgebieden.

Belangrijke punten:

  • Retailbeleid: Er werd een toelichting gegeven op het concept-deelprogramma Retail, onderdeel van het Omgevingsprogramma Werken. De focus ligt op het toekomstbestendig maken van winkelgebieden en behoud van werkgelegenheid. Plannen voor uitbreiding van supermarkten blijven afhankelijk van marktinitiatieven.
  • Winkeltijdenverordening: Er is akkoord om een peiling te houden onder inwoners en ondernemers over de huidige winkeltijden op zon- en feestdagen. Resultaten worden later geëvalueerd.
  • Standplaatsen- en Marktbeleid: Inzake vergunningen werd een maximumduur van 12 jaar voor standplaatsen en 20 jaar voor marktplaatsen voorgesteld. Ook werd aandacht besteed aan het noodplan voor weersomstandigheden.
  • Rondje winkelgebieden: Er werd een update gegeven over de voortgang in diverse winkelgebieden zoals Soest-Zuid en de Van Weedestraat, met aandacht voor leegstand en verlichting.

Het overleg sloot af met een rondvraag, waarbij ondernemers werd gevraagd om een evaluatievragenlijst over het gemeentelijke evenementenbeleid te verspreiden onder hun achterban.

Nieuwsoverzicht