Knelpunten in het Verkeersplan Soest ( Zuid) zorgen voor onveilige situaties en verkeershinder


Maandag 07 oktober 2024

Het huidige verkeersplan voor Soest ( Zuid), dat onder andere het afsluiten van de Ossendamweg en omliggende straten omvat, stuit op enkele knelpunten die zorgen voor gevaarlijke situaties en hinder voor weggebruikers. Zowel ondernemers als bewoners hebben hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het gebied.

Vrachtverkeer blijft voor problemen zorgen
Ondanks de geplande afsluitingen blijft vrachtverkeer regelmatig doorrijden tot aan de spoorwegovergang. Daar aangekomen moeten de vrachtagens keren wat vooral in de donkere uren leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Dit levert risico’s op voor zowel fietsers als automobilisten. In januari 2025 zal de afsluiting van de Ossendamweg tot aan tankstation Tinq van kracht worden, in verband met werkzaamheden van Nuts.  

De Soester Zakenkring is gevraagd om haar leden te informeren en hen op te roepen hun leveranciers tijdig op de hoogte te brengen van de gewijzigde verkeerssituatie. Dit voorkomt onnodige onveilige en vervelende situaties. Wij vertrouwen op jullie medewerking.

Nieuwsoverzicht