Interessante bijeenkomst over bedrijfsfinancieringen


Vrijdag 27 september 2024

Op donderdag 26 september 2024 verzamelden ruim 35 leden van de Soester Zakenkring zich in Molen de Windhond voor een informatieve sessie over bedrijfsfinancieringen. Een trio van financieringsspecialisten, bestaande uit Leon Wouda van de Rabobank, Stefan Alink van NL Investeert en Maarten Somsen van NL Credit Services, stond centraal in deze goedbezochte presentatie.

De experts belichtten de veelzijdige mogelijkheden die ondernemers hebben bij het verkrijgen van financieringen. ,,Er zijn meer wegen die naar Rome leiden," benadrukte Stefan Alink, terwijl hij de voordelen van stapelfinanciering uiteenzette. Deze aanpak, waarbij verschillende financieringsvormen zoals bankleningen, factoring, crowdfunding, private investeringen en overheidsfondsen slim gecombineerd worden, biedt ondernemers de flexibiliteit om hun kapitaalbehoefte op maat te dekken.

Cofinanciering stelt bedrijven in staat om niet afhankelijk te zijn van één enkele financieringsbron. Door diverse financieringsbronnen te bundelen, kunnen ondernemers de ideale mix creëren die past bij hun unieke financiële behoeften. Met stellingen en het tonen van diverse casussen worden de aanwezigen geprikkeld tot discussie en vragen. 

SZK-voorzitter Johanna Six bedankte de specialisten: ,,Jullie staan hier als collega's die mooi samenwerken. Dat kan de ondernemers verder helpen." De drie deskundigen werden bedankt met een flesje geestrijk vocht. De avond werd afgesloten met een informele borrel, waarbij de aanwezigen konden genieten van smakelijke hapjes bereid en geserveerd door Het Soester BBQ Gilde. Een geslaagd evenement waarbij duidelijk werd gemaakt dat de kracht van samenwerking tussen verschillende financiële instellingen ondernemers ondersteunt bij hun plannen.

Nieuwsoverzicht