Nieuwsbrief WSP regio Amersfoort


Vrijdag 20 september 2024

Nieuwsbrief september 2024

Regio in Beeld met inspirerende workshops

Wil jij inspiratie opdoen, meer informatie krijgen over de arbeidsmarktcijfers in onze arbeidsmarktregio èn andere werkgevers ontmoeten? Kom dan op dinsdagmiddag 5 november naar onze inspirerende en interactieve Regio in Beeld bijeenkomst van 13.30 tot 18.00 in Theater De Speeldoos in Baarn.

Tijdens deze middag presenteert UWV de publicatie Regio in Beeld. Daarnaast kun je interactieve workshops volgen Van Werkkracht en NLwerktaanwerk. Verder kan je in gesprek gaan bij diverse informatiestands. Meld je snel aan. 

Werkzoekenden konden donderdag 12 september tijdens het event Matchen op Talent op zoek naar een vacature op basis van talent. Zij gingen met werkgevers in gesprek om een goed beeld te krijgen bij de functie. Dit alles op basis van talent zonder dat ze daar meteen een diploma of ervaring voor nodig hebben.
 
Van de 48 kandidaten die aanwezig waren, gaan er 26 aan de slag met een eigen talentprofiel. Samen met dit persoonlijke talentprofiel wordt er een match gemaakt voor een van de functies waar ze voor in aanmerking willen komen. 
 
Met Matchen op Talent stimuleren Mensgericht Ondernemen, het Werkcentrum en WSP regio Amersfoort werkgevers om talentgericht te gaan werven.
 

(Digi)Taalvaardigheid op de werkvloer

Op donderdagmiddag 3 oktober 2024 organiseren we in het Werkcentrum regio Amersfoort de inspiratiebijeenkomst ‘(Digi)Taal op de werkvloer’ voor werkgevers uit de gemeente Amersfoort en Leusden. Deze middag delen we kennis, ervaringen en goede voorbeelden over taal- en digivaardigheid op de werkvloer. Je hoort welke financieringsmogelijkheden en subsidies er zijn.

Daarnaast is er een snelloket tijdens de afsluitende borrel waar je je vragen kunt stellen en meteen 1-op-1 gekoppeld wordt aan de juiste persoon die je verder kan helpen!  Meld je snel aan

Subsidie voor ondersteuning statushouders


Je kunt tot en met 30 september subsidie aanvragen bij het Ministerie van SZW om statushouders in jouw organisatie te ondersteunen met vaktaal en het bijbrengen van de cultuur in jouw organisatie. 

Je kunt per kalenderjaar subsidie aanvragen voor maximaal vier statushouders. Voor de eerste statushouder ontvang je na goedkeuring € 8.000 subsidie, voor de tweede € 6.000 en voor de derde en vierde € 5.000. Per statushouder kun je één keer subsidie aanvragen. Lees meer over deze subsidie.

Aankomende evenementen

Voor alle aankomende evenementen kijk op onze agenda op de website.

Meer informatie & inspiratie

Vragen?

Nieuwsoverzicht